Basit poğaça tarifi ile sizlerleyiz,
Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin.
Maya ve şekerimizi ılık su dökerek yoğurma kabında eritiyoruz. Daha sonra ise yoğurt ve sıvı yağımızı alarak ve tuz da ekleyerek son olarak da unumuzu koyarak yoğurmaya başlıyoruz. Un ve diğer malzemleri kişi sayısına göre çoğaltabilrisiniz. Mantık olarak tüm işlemler aynı şekilde ilerliyor. Hamurumuzu hazırladıktan sonra her zamanki gibi yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.

Hamur dinlendikten sonra istediğiniz gibi poğaçalarımıza şekil vererek hamurumuzu açıyoruz. İsterseniz içerisine peynir koyun veya başka bir malmeze bunlar size kalmış. En son fırına koyarken üzerine yumurta sarısı sürmeyi unutmayınız. Fırında kalma süresi ise yirmi dakika kadardır. Arada bir bakarak bu süreyi denetleyebilirsiniz. Poağasçarımız kırmızılaştığında çıkartabilirsiniz. Sizler de poğaça tariflerinizi sitemizin tarif gönder kısmından bizlere yollayhabilirsiniz.

Malzemelerimiz
1 çorba kaşığı kuru maya, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt, 2 su bardağı ılık su, tuz, 1 çay kaşığı şeker
1 adet yumurta ve yeteri kadarf un.



Diğer Konularımız