Haşhaşlı Burma Poğaça

Yapılışı

Baharatçıdan aldığınız haşhaşları teflon bir tavaya koyun ve kavurun. Sonra havana aktarıp iyice dövün sonra bir kaseye aktarın. Üzerine zeytinyağı ekleyip karıştırın.  Bir kupanın içine yaş mayayı koyun ve üzerine ılık süt ekleyip karıştırın. Bir tepsinin içine unu, tuzu, ılık suyu ve mayayı ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin. Sonra üzerini kapatıp oda sıcaklığında kabarmasını bekleyin. Kabarıp mayalanan hamuru 4 bezeye ayırın. Bezeleri ellerinizle üzerine bastırarak açın hazırladığınız haşhaşlı yağ ve cevizle bezeyin. Her bir bezeyi aynı şekilde açıp aynı malzemeden bezeyin ve üst üste koyup hepsinin üzerine ellerinizle bastırarak tekrar açın. Açılan yuvarlak hamuru 2 şer parmak eninde kesin. Her bir uzun şeride de orta parmak uzunluğunda kısaltın. Ve her bir parçayı bükerek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin. Tabaklara çıkarıp servis yapın. Afiyet olsun.

Malzemeler

Yarım çay bardağı haşhaş

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Hamur için:

1 paket yaş maya

1 çay bardağı ılık süt

3 su bardağı un

1 çay bardağı ılık su,tuz

Yarım su bardağı dövülmüş ceviz



Diğer Konularımız