Susamlı Poğaça Tarifi
Orta boy bir karıştırma kabı alıp içine maya, ılık su ve süt koyup karıştırıyoruz. Daha sonra da diğer malzemeleri atıyoruz ve unumuzu da koyarak her zamanki gibi kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Sonra hamurumuzu dinlenmesi için bir kenara koyuyoruz ortalama yarım saat dinlemesi yeterli olacaktır, üzerini ince bir bezle örtmeyi unutmayın.

Aradan yarım saat geçti ve hamurumuz dinlendi, şimdi poğaçalarımızı yapmaya başlayabiliriz. Hamurumuzdan küçük yumrular alıyoruz ve elimizde yuvarlak şeklinde hamuru açıyoruz, açtıktan sonra içine poğaça harcımızı koyuyoruz, hamura poğaça şeklini vererek kapatıyoruz ve yağ sürülmüş tepsimize birbirine değmeyecek aralarında boşluk kalacak şekilde diziyoruz. Son olarak da poğaçalarımızın üzerine yumurta sürüp susamlarını serpiyoruz. Daha sonra fırına atıyoruz. Fırınımızın ısısına göre kırmızı olana kadar pişiriyoruz ve nefis poğaçalarımız yenmeye hazır bir hale geliyor ortalama yarım saate kadar yanına güzel demlenmiş bir çay ile işte büyük bir keyif sizleri bekliyor, poğaça tarifleri bölümümüzden birbirinden farklı tariflere ulaşabilirsiniz, tariflerimiz hakkında yorum yaparsanız seviniriz..

Malzemelerimiz
1adet yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
yarım paket eritilmiş margarin
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket ınstant maya
1 tatlı kaşığı mahlep
tuz, 1 yemek kaşığı şeker
Yaklaşık 4,5 su bardağı un
son olarak da susam poğaçamızın üzeri için.
İç harç için gerekli olan malzemeler
peynir, maydanoz, eriyen peynir kaşar



Diğer Konularımız